De Eeuwige Themakalender

De Eeuwige Themakalender

By Ton de Baaij

  • Release Date : 2013-01-15
  • Genre : Spirituality
  • FIle Size : 62.79 MB
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

De Eeuwige Themakalender Aan het einde van 2011 zag ik een grote diversiteit aan scheurkalenders in de rekken in de winkels staan. Soms voor de lol en vaak ter inspiratie. Ik kreeg een gevoel dat deze dagelijkse kost slechts ter consumptie werd gebruikt. Ik vond het tijd, dat er iets kwam ter inspiratie en dan vooral om als mens, als persoon stil te staan bij jezelf. Het liefst met een dagboek functie erbij, zodat iedere gebruiker zijn/haar eigen actuele teksten kon schrijven.
Ik begon me te verdiepen in dit idee en zag dat de instituten, zoals de Verenigde Naties en UNESCO verschillende dagen van een thema heeft voorzien. Het  gaat om stilstaan bij een thema dat ons allen aangaat. Dat was een mooi uitgangspunt. Elke dag een thema, waar ieder mens stil kan staan bij zichzelf. Als een mens bij zichzelf stilstaat, staat een deel van de mensheid stil bij zichzelf en dat is een goed begin.
Elke dag in een kalenderjaar kent grote en kleine historische gebeurtenissen. Ik heb deze onderzocht. Op basis daarvan heb ik elke dag een thema meegegeven, waarvan ik denk dat het zinvol is om zo af en toe bij stil te staan. Van daaruit kan nieuwe beweging komen. Zie hier het resultaat.
Ik heb bij elk thema het historisch perspectief beschreven, een filosofisch perspectief, zoals ik naar het thema kijk en een linguïstisch perspectief om het thema taalkundig te benoemen. Ik heb de dagboekfunctie ingevuld door vragen te stellen in het actueel perspectief. Hiermee kan jij in een eigen dagboek of op eigen wijze stilstaan bij het thema en vragen beantwoorden in jouw denken, schrijven, spreken en/of handelen. Als jij de dagboeken bewaart, kun jij retrospectief zien hoe jij je in de tijd verhoudt tot het thema.
Schroom niet als jij mij wilt mailen om jouw stilstaan te delen, mij vragen te stellen of aanvullingen te geven. Als je dat wilt, mail dan naar ton.de.baaij@authentikos.nl. 
Hoewel dit boek mij maanden werk heeft gekost, geef ik het weg vanuit de gedachte dat waarachtig leven begint bij waarachtig geven. Ik wens je veel liefde en inspiratie met jezelf in jouw stilstaan
december 2012, Ton de Baaij
(zie voor meer werk van Ton de Baaij op www.authentikos.nl) 

keyboard_arrow_up